Valborg ikväll..

Heej!
Det var länge sen jag bloggade här! Dottern är i farten!
Ja som sagt, det är valborg idag! Vad gör ni ikväll?
Har sprungit efter killar på stan och bett dom köpa ut eftersom min utköpare dissade mig. Tillslut fick man ett Ja av några blattar! 
Haha blattar kan man alltid lita på! Om man är blondin.... ;)

Eller oj...Lovade ju mamma att bara dricka oboy idag... Får se hur de blir med de..
Men jag kan faktiskt berätta att detta är första valborgen jag super! Mamma stolt nu?
Förra valborgen låg bästis och jag och kollade på stjärnorna hela natten i skogen. Året innan de tältade jag och några kompisar i skogen, Jaha... Valborg = skog? 
Inte denna gången!
Men nåja, nu ska jag ut och göra Mamma orolig! Mohaha

/ Dottern

Pedofiler pengar och nattsteg

Steg steg. Jag går och går och går. Likafan är mitt lag på jobbet sist. Ja, just det sist! Men vafan, mitt mål är att gå, men sen kommer så mycket i vägen.
Som igår, föreläsning av Tommy Söderberg, den gamle landslagstränaren. Då bara satt jag. Satt, satt och satt. Men det han levererade var värt att sitta still för. Lysande föreläsare!
Väl hemma dök Shabby Chic dottern upp. Här skulle deklareras! (Jag som tänkte GÅ. Mina steg var tar ni vägen??). Så fram med papper, pennor, datorn och efter en del svordomar och en ganska ok miniräknare, så vips hade vi fixat 10000:- tillbaka på skatten!

När hon väl åkt, framåt halvelva, fick jag på mig skorna och ut. Stegen. Ut i min lilla by. Men här har dom slängt ut en pedofil, så jag gick fort som satan och tittade mig omkring hela tiden. Inte en kotte ute. Men sen kom jag på att jag är ju 45+ så han är nog intresserad av mig. Saktare steg..

/Stegmamman

 


Stegen

Stegen, ja fotstegen då. Ett himla gående på alla på jobbet. Snudd på gränsen till hysteri. Någon ringde någon som sa att någon gått så och så långt, då fick någon ut o gå en runda till för någon vill ju inte vara sämre än någon. Hängde ni me..?
Nä inte jag heller och idag suger mina steg.6769 steg. Ynkligt, jag vet. men vafan, frissan och lite fika, en massa bilkörning och på jobbet går jag inte många steg. Fastnitad vid min trissbox som jag är. ja ja, imorrn då../Mami

Svarta onda katter?

Nu är jag så satansförbannadejävlahelvetes trött på frimärkeskunder. Igen! Va fan är det för fel på folk? Katter. Katter. Svarta katter.
Ingen vill köpa dom.
Ett jävla gnällande lallande folk i detta avlånga land.
FÖR FAN! Skriv något vettigt i era brev istället! Eller sitter hela jävla svenska folket bara och glor på frimärket få framsidan och inte ens öppnar breven?? Åh madre mamma mia, prisa jesus, gud och den allsmäktige..var är vi på väg?
/Mami


Keep on walking


På jobbet är vi nu med i en stegtävling. Jävlar vad alla går. Pratar steg. Jämför. Kämpar.
Själv satte jag klockan på väckning kl 07.00 i morse. En runda på 5 km. Ny musik i hörlurarna. Lilla svärsonen som lag in en massa "högt tempo ut o gå" musik till mig. Så nu jävlar gå det undan. Nästan så jag flyger fram.
Men kul och känner mig lite nyttig.
Tjingeling/Mamman

"Billigt" på kundtoan

Bordell på kundtoaletten. Detta inträffade en måndagskväll för en tid sedan.
Kunder klagade. Toan blev aldrig ledig. Samtidigt hördes stönande ljud innifrån. Securitasvakten fick göra en utryckning.
Ut kommer ett spektakel till kvinna. Kjolen uppdragen till midjan, trosorna hängande längs ena benet. Håret spretande åt alla håll. Lite trash här o där. Svart mascara utkletad i hela ansiktet och med en flackande blick.
Hög som ett höghus. Efter kommer modell äldre gubbe, med djylfen öppen. Högröd i ansiktet och svetten sprutande.
Mottagning på kundtoan. Verkligen flott bordell. Bruden började skrika och gapa "får man för fan inte gå på muggen eller??" medans den äldre gubben moloket tittade ner i golvet och försökte få alla kläder på plats. Såg inte direkt nyförälskade ut heller.
En ny affärside kanske. Bordell för kunder. Men gör det snabbt, lätt och tyst.
/Mamman




Varuberg-byggare

En del folk älskar att bygga. Bygga stora obestigda berg. Flingpaket, morötter, mjölpåsar, kokosbollar, fläskkarre och så trycker de in en purjolök någonstans och ovanpå alltihopa kan en bh hamna. Men hur lyckat är det?
Först har de stått och väntat i kön. Funderat. Byggt upp strategin. Brukar fundera på vad de egentligen tänkt.
Är det "om jag slänger upp allt i en så stor hög som möjligt, då måste det gå mycket fortare.JAPP" eller har de helt enkelt tänkt "åh, den där jävla surpuppan till kassörska ska minsann få..ha ha, varuberg". Svårt att veta, men smarta är de inte. Det tar längre tid, men det spelar egentligen ingen roll. Om jag expidierar en kund på hela min dag eller om jag har 200 kunder, lönen är densamma.
Det som förundrar mig är om de gör lika dant när de kommer hem.
"-Berit, släng in äggen i kylen".
"-Jamen Carl-Otto, jag måste trampa lite på vindruvorna innan jag lägger dom i skålen"
"-Fint älskling, då hinner jag banka oxfilen i väggen några gånger så den blir mör o fin".
"-Barnen kan ju hoppa på kinderäggen, så får dom ut leksakerna fortare!".

Man tar det jävligt lungt med en sådan kund. Liksom i ultrarapid. Sakta, sakta...låååångsamt. Lägger allting i ordning. Viker bh:n och äggen ställs åt sidan, liksom brödet. Under tiden står dom framför en och nästan studsar"varför tar det så långt tid??fan, vilken slö kassörska". Skulle de i detta läget öppna käften och klaga, mina vänner går det ännu saktare.

Sedan kommer vi till momentet, plocka ner varuberget. Oj oj, då har något hänt. "Akta, akta! STOPPA BANDET! Du krossar mina varor!!".
Dessa människor. När var hur kommer man att förstå dom?

 

/Mamman...som idag jobbar mellan 11-22, jävlar va många roliga kunder jag ska träffa då!



Myror i brallan

Nä..inte direkt, men myrjävlarna har hittat till mitt hus. En kommer gående i soffan en annan uppe på väggen. Några springer omkring under bordet, å en stackars sate har tagit sig in inuti mitt bord. Ett fyrkantigt glas/träbord med lådor. Därinne sprang den idioten omkring. Hur fan orkar dom? Förstår att de har dåligt med käk ute nu, men vaddå, i mitt vardagsrumsbord, bland mina stenar, snäckor och böcker. Försök tugga i dig det!! Ha ha, din jävla lilla myra.
Ikväll har jag skurat som satan, putsat och dammsugit. Förstört alla myrvägar. Har förstått att det är spejare som är ute för att kolla läget. Men sorry grabbar, jag har inget jävla myr-McDonalds här.
Å skulle de inte ge med sig nu, då blir det myrkrig, inte myrornas krig, utan myrkrig.
Ska köpa hem varenda jävla gift jag kan hitta!!
Gonatt!/Mamman

 

 


Mormors porrfilmer

Min äldsta dotter älskar loppisar. Fyndar, fixar, målar, grejar och pyntar sitt och sambons lilla hus. Shabby chic.
Jag älskar också shabby chic. Gammalt, slitet och vackert. En själ.
Hon får en kick, som hon säger, när hon gör ett fynd. En känsla. Nästan lite beroendeframkallande.
Runt om i stan är hon känd på alla sekond hand ställen. På kommunens försäljningsställe med gamla sopor(ok, fina grejer som folk slängt. Jag har också handlat. Lite..)kan hon vara inne flera gånger samma dag. Gubbarna som jobbar där hejar och snackar(känner du alla här?, frågade jag). Blir nästan besvikna om hon inte hittar något. Sist fick hon en duk gratis för hon är en sådan bra kund.

Nu slåss vi nästan om mormors gamla grejer. Vad har hon i gömmorna? Hoppa över en generation. Jag vill ha! Nej, jag ska ha! Nästan slagsmål om gamla fina ramar.
Så nu i söndags var det kalas hos mormor. Efter smörgåstårta och kaffe började det krypa i oss. Mormor, har du inga gamla ramar eller något du vill bli av med, sa dottern.
En liten gammal barnbyrå från 40-talet började hon prata om. Men fanns långt inne i en garderob. Med högvis med bråte framför. Så vi började gräva oss fram. Bokstavligt.
Det är då det händer. En kasse kommer i vår väg. Nyfikna loppisdottern stoppar ner nosen och börjar vråla
-Porrfilmer! Mormor du har ju porrfilmer! Va äckligt!
Stackars mormor sliter åt sig kassen och börjar svamla om att det var gammelfarfars gamla filmer från typ 1800-talet. De skulle ha varit kastade för kanske tjugo år sedan. Men efter en snabb titt såg jag att det var vanliga videofilmer. Inga gamla vevrullar eller stenålderrullar. Oj oj.
Men nu skulle allt kastas. Två p-rullar i veckan skulle ner i soptunnan(kan ju inte slänga allt på en gång, tänk om sopgubbarna ser..).
Mysteriet får väl leva vidare. Vems var egentligen porrfilmerna?/Mamman

 

 


Chokladpuddingar i min kö

I kväll blev jag trött. Ett gäng chokladpuddingar i min kö. Köpa billigt. Köpa mycket. Läsa det billigt. Köpa ännu mera. Billigt. Billigt. Men inte läsa allt. Inte köpa hela lagret. Inte förstå.
MAX 3 PER KUND! Tre? Ja , tre. T-R-E. Max tre per kund. Du och alla andra puddingar får bara köpa tre var.
Aha,tre..tre!! Ja, ja..

Men jag älskar chokladpudding! Med mycke grädde på!

/Mamman

 


Hon överlevde

Tungan hängde rakt ut. Flåsande och öronen flaxande slängde hon sig på köksmattan direkt när vi kom hem.
Idag gick det undan. Fort som bara den. De små taxbenen fick allt jobba.
Men att alltid det lilla djuret ska mopsa(ha ha..taxa upp sig)upp sig så fort en tvåmeters dinosarierhund kommer i hennes väg. "Jag är liten, men stor i käften", tror hon tänker så. Desto större djur/människor/bilar som är i vägen desto mer skäller hon.
Som det här med lastbilar. Stora saker med långa släp. Då sätter den lilla taxen i gång.
Skäller. Hoppar. Stretar och drar i kopplet. Vad tror hon? Att hon kan hoppa upp o sätta sig på lastbilen eller? Att det är ett monster som hon ska besegra?
I vilket fall, så överlevde hon och sover nu här intill mig.
/Mamman:)

Taxen

Det finns en liten tax i mitt liv. En tax som äter, skiter och luktar på blommor, men som är väldigt söt ändå. Hon sover väldigt mycket. Ligger här brevid mig, men snart ska hon få springa. Vi ska ta femkilometersrundan och då ska hon få springa. Slutet av rundan närmar vi oss motorvägen..oj oj..hoppas hon inte springer för fort och att jag tappar kopplet. Då kan det gå illa...


..mycket illa.
Nej, jag lovar, ska hålla hårt i kopplet.

Ta hand om dagen om den inte tar hand om dig!
/Mamman


Undrar om jag får IG?

Bloggdottern suckar över skolan. Suck. Suck.
Livet är inte perfekt och rent. Livet är kladdigt och besvärligt.
Det är bara att kasta sig in i kladdet och leva livet. Ta tag i allt. Fokusera. Leverera. Ingen annan kan leva livet åt dig.
Men nu har jag gjort något förbjudet. Jag har fuskat. Hjälpt min dotter med en uppgift till skolan. Eller hjälpt och hjälpt, jag har gjort hela skiten själv. Hon tryckte väl på sin höjd på sänd-tangenten på mejlet.
Hon som annars är bra på att skriva, bad mamma om hjälp. Det stod still. Hon kunde/ville/orkade inte(japp så är det!!)skriva en novell.
Så mamma funderade. Tänkte(ja jag tänker ibland).Det blev en story från verkliga livet. En lten sorglig historia om ond bråd död. Ett barn som dör. Omgivningens reaktioner. En mamma som söker sitt barn hos ett medium. Som där får kontakt.
Nu får jag vänta ett tag på att se vad jag får för betyg. Säkert IG. Hjälpte en annan gång min äldsta dotter med en novell. Jag var nöjd. Historien höll, punkter och kommatecken på rätt ställe. Stycken och inledning.
Men gissa betyget. Icke godkänd. Blev så in i helvete förbannad. Hur kan man ge någon icke godkänd på en skrivning när man arbetat med materialet och lämnat in. IG för mig är när man inte gör ett enda skit. men har förstått att så är det inte i skolans värld.
Men jag kunde ju inte gärna klagat hos rektorn(annars har jag varit där förut och sagt min mening om lärare)att jag fick IG på en novell jag skrivit åt mitt barn.
Ärligt talat, nu sticker jag ut, men lärare är ett jävla pack. Flera av lärarna skulle behövt en karriär utanför skolans värld. Många har vandrat från skolbänk till skolbänk. Ett liv utanför skolans väggar hade definitivt inte skadat. En karens på fem år sådär innan man får söka vidare till lärarhögskolan, för att på dessa åren suga in nya intryck, ta lärdom från "vanliga arbetslivet". Med tre döttrar och olika skolar har jag stött på alltför många lärare som inte begriper ett enda skvatt av hur verkligheten ser ut(om sanningen ska fram finns det ett och annat guldkorn också, men de är sällsynta).
-Åh, har du inga kompisar? Jamen bli vän med någon då!(lärare X försöker hjälpa elev Y). Suck!
/Mamman

 

 


oops..

Ooops I did it again...bloggar alltså..

Mina barn dödar just nu myror, kliar sig på "pungen", sjunger "oh, happy days" och beundrar Quinton Tarantino!
Vad har jag gjort för fel?
..å nu vill en dotter att vi ska göra en dricka lek, kasta kapsyl och dricka en "Slusken"..oj oj
En vrålar "man ska ha husvagn" medans den andre funderar på att skolka nästa vecka.
Vad har jag gjort för fel? Måste missat en hel del i uppfostrandeboken, kanske skolkade jag den lektionen..

RSS 2.0